Posted by Poslastice.com on travnja 22, 2019 | No comments
Toliko jednostavna, a tako ukusna da prosto ne smete da propustite a da bar ne probate
SASTOJCI:
1 manja jufka
2 komada svježeg sira
2 komada jaja
1 čaša pavlake/kajmaka
50 g kukuruznog brašna
50 g maslaca
1 paket prašaka za pecivo
1 jaje za ukrašavanje
50 g griza
PRIPREMA:
zakuhati jednu manju jufku (možete iskoristiti krajeve koje ste sjekli kod neke druge pite)
sir posolii i izmješati ,dodati jaja kajmak . a zatim i kukuruzno brašno i prašak za pecivo i sve to izmiješati
jufku razvaljati pomastiti i ostaviti par minuta, a onda je razvući
pomašćenu tepsiju podvući pod jufku
staviti punjenje i lijepo ga rasporediti
krajeve jufke prebacivati preko punjenja, premazati otopljenim maslacem i jednom kašikom kajmaka
ukrasiti jajetom
Posluživanje:
Može se dodati i griz. I to pola količine kukuruznog brašna zamjeniti njime! Bude jako fino.
Izvor: MalaKuhinja
0 komentari:
Objavi komentar