Posted by Poslastice.com on travnja 22, 2019 | No comments
SASTOJCI:
1 cjelo pile
1 supena kasika ulja
1 glavica crnoga luka
zacini: vegeta,so,crvena paprika(aleva), biber ,cary u prah
250g rize(okrugle)
50 g putera
jos pola glavice crnog luka
PRIPREMA:
Prvo isjeci pile na djelove i oprati ga. U serpu sipati kasiku ulja i isjeckani crni luk da se malo proprzi, zatim dodati komade piletine i ostale zacine, promjesati na tisoj vatri i onda dodati 700ml vode da se kuha nekih 20 min.
Dok se piletina kuha pripremiti rizu. U posudi staviti rizu sa vodom da se malo opere i nagrezne nekih 5 min. zatim procjediti rizu do vode…
U tepsiju u kojoj ce te peci rizu i piletinu …
Staviti 50g putera rastopiti dodati jos polovinu isjeckanog crnog luka i malo proprziti .
Kada se proprzi luk onda dodati i rizu pa proprziti zajedno. Zatim dodati skuhanu piletinu poredati po tepsiji na rizu i politi sve za vodom u kojoj se kuhala piletina.
Peci u zagrejanoj pecnici na 220°. Narvno dok ne bude riza pecena i dok sva voda ne upije, ako mislite da nije jos gotova riza mozete dodati casu vode i dopeci !
Posluživanje
Sluziti uz zelenu salata, pradajz ….
Izvor:receptikolaci.com
0 komentari:
Objavi komentar