Posted by Poslastice.com on rujna 21, 2019 | No comments
SASTOJCI:
3 kom krompira
3 kom mrkve
3 kom kuvana jaja
300 gr graška
6-7 kom krastavčića
300 gr šunke ili 1 kom pileći fil
so
I još:
300 gr majoneza
200 gr pavalake
PRIPREMA:
1. Povrće skuhati posebno u slanoj vodi. Ja nekad stavim šunku a nekad skuvam pileći file, može i oboje ali bi bilo prejako pošto se svakako ova salata uglavnom priprema i služi u svečanim prilikama,znači uz još dosta kalorične hrane. Ovaj put ja sam radila sa šunkom.
2. Povrće ohladiti i sitno isjeckati.Ja sjeckam ,ali ne pretjerano sitno.Neko voli i rendano
3. U majonez dodati pavlake po svom ukusu,lagano umutiti. Povrće dobro obogatite majonezom,e,tu nemojte štedjeti.Kad je kupujete uvijek je to pozamašna investicija i onda vam ruska salata dodje nevjerovatno skupa. Zato ja kad radim rusku salatu, radim i majonez,i ne štedim na njemu.
POPULARNO: PASULJ SA RIBANCEM: OVOM BOGATOM UKUSU NIKO NEĆE MOĆI DA ODOLI! (RECEPT)
Posluživanje:
Rusku salatu služite kao predjelo u posudicama aranžiranim povrćem koje je sastavni dio salate ili punite prhke mignonnine korpice,ili pak punite peciva od princes krofni…a možete i labudove da pravite kao Brankal ili mignonne ukoliko ste jako “dobri” s vremenom i živcima 🙂
Izvor: receptikolaci.com
0 komentari:
Objavi komentar