Posted by Poslastice.com on travnja 27, 2019 | No comments
SASTOJCI:
Za osnova:
1/2 l. jogurt
40 gr. zelatin
malo soli
3 supene zlice majonez
za nadjev
malo sargarepe seckane ili naribane
malo suvomesnati proizvod – najbolje pileci -naseckan
malo kaskaval ribani ili naseckan na kockice
malo naseckani kornison…
PRIPREMA:
Nalijte zelatin sa vodom da se nabubri.
Pomesajte jogurt i zelatin -te zagrevajte na tiho stalno mesajuci dok se zelatin ne otopi.
Sklonite sa ringle i izmesajte sve sto ste pripremali za nadjev, dodajte malo soli (ako stavite i sir morate biti oprezniji oko soljenja) stavite majonezu, sve dobro promesajte i stavite u modle koje ste prvo nakvasile sa vodom.
Treba da se dobro ohladi kako bi se dobro zeliralo i onda okrenite i izvadite od modle.
Najmanje je 4 sata, a mozete i tek sutra da to izvadite, sto znaci da kad spremate za neku slavu ili rodnjendan slobodno ga mozete pripremitei dan prije.
Toliko oko ove pripreme.
Uzivajte u predobar rezultat!!
Izvor: MalaKuhinja

0 komentari:
Objavi komentar