nedjelja, 27. siječnja 2019.

ŽIRAFA ROLAT SA KREMOM OD ČOKOLADE

Posted by Poslastice.com on siječnja 27, 2019 | No comments
Sastojci
Tamni biskvit
3 jaja
65 g šećera
4 žlice vode
2 žlice ulja


72 g brašna
1/2 žličice ekstrakta vanilije
10 g kakaa
Uzorak
1 bjelanjak
2 žlice šećera
1,5 žlice brašna
2 žlice tijesta od žumanjaka
Ganache


100 ml vrhnja za kuhanje
200 g čokolade
Priprema
1.
Za početak  na pak papir iscrtati šablonu žirafine kože. Ja sam ju podebljala sa markerom da mi se bolje vidi. Pak papir staviti na lim tako da olovka dođe sa donje strane da nema doticaj sa tijestom.
2.
POSUDA 1:
Izmiksati 3 žumanjka sa 15 g šećera, 4 žlice vode, i dvije žlice ulja.
Od toga oduzeti 2 žlice smjese za uzorak, a u ostatak dodati vaniliju, 10 g kakaa i 72 g brašna.
3.
POSUDA 2:
Miksati jedan bjelanjak dok ne zapjeni. Dodati 2 žlice šećera i tuči dok ne očvrsne. Dodati 2 žlice tijesta od žumanjaka i 1,5 žlice brašna. Staviti u dresir vrećicu i na pak papiru iscrtati uzorak. Staviti u zagrijanu pečnicu na 50ak sekundi.
4.
POSUDA 3:
Istuči 3 bjelanjka i postupno im dodavati 50 g šećera.
5.
Pomiješati smjesu od žutanjaka ( posuda 1 ) sa bjelanjcima ( posuda 3 ), te preliti na lim preko uzorka. Ja biskvit pečem, na 170°C cca 8-10 min. Ovo ovisi o pečnici pa je najbolje probati čačkalicom kad je pečeno.
6.
Pečen biskvit izvaditi na krpu, skinuti pak papir i odmah ga narolati da poprimi oblik dok se hladi.
7.
Unutra možete staviti kremu po želji, ja sam stavila ganache koji sam hladni promiksala.
https://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar