nedjelja, 27. siječnja 2019.

Stari recept za SLASNU PITU koja se topi u ustima – pita od jabuka

Posted by Poslastice.com on siječnja 27, 2019 | No comments
SASTOJCI:
    5 jaja
    1.5 solja secera
    pola solje mleka

   
1 solja ulja
    2 solje brasna
    kesica praska za peciva
    Nadev:
    2 kg jabuka ( krupniji )
    200 g secera

   
malo Cimeta mljevenog Podravka
    1 Vanilin šećer Dolcela
 PRIPREMA:
Dobro umutite jaja sa secerom, pa dodati mleko, ulje, brasno i prasak za pecivo.
Polivinu testa sipati u podmazanu i brasnom posutu tepsiju i  staviti da se malo zapece.
Za nadev ocistiti i izrendati jabuke, pomesati ih sa secerom i dinstati dok sav sok ne ispari
Dodati cimet i vaniliju secer, promesati i pazljivo sipati na testo
Preko jabuka sipati drugi deo testa i vratiti kolac u pecnicu.
Peci do kraja. Proveriti sa cackalicom. Peci na 190 stepeni u prethodnoj zagrejanoj pecnici. 
Pecen i ohladjen kolac seci na kocke, a po zelji posuti sa secerom u prahu.
Preuzeto sa: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar