utorak, 3. rujna 2019.

U MOJOJ PORODICI OVO JE OMILJENI NAČIN SPREMANJA KROMPIRA

Posted by Poslastice.com on rujna 03, 2019 | No comments
SASTOJCI:
2 kg krumpira
2 žlice kukuruznog brašna


2 žlice kukuruznog griza (palente)
1 žlicu vegete
1 žlicu slatke mljevene paprike
po želji vegete pikant
malo soli
kurkuma
curry slatki
origano
ili što god vi volite od začina


2 žlice maslaca
ili ulja po potrebi

PRIPREMA:
1. Količinu krumpira prilagodite vašim potrebama. Operite ga,ogulite i obrišite suhom krpom. Narežite ga na brodove kako kažu moja djeca. Na četvrtine po dužini. I nemojte ga više brisati. Stavite ga u veću zdjelu.
2. U posebnoj zdjelici pomješajte kukuruzno brašno, palentu, papriku i sve ostale začine. Dodajte krumpiru i dobro promješajte, ali ne kuhačom ili nečim sličnim, nego sa obje ruke pridržavajte zdjelu i polako pomoću zdjele promješajte krumpir sa začinima da se jednolično “zaljepe” na stijenke krumpira.
3. U tepsiju stavite papir za pečenje i stavite masnoću koju inače koristite-ja stavim maslac i stavim u pećnicu dok se grije na 200 stupnjeva da se maslac otopi. Na otopljenu masnoću rasporediti krumpire i staviti peći kad se ugrije pećnica.
4. Tek kada se krumpir odozgora “osuši” (oko pola sata) izvadim ga iz pećnice i promješam da se sav pomasti i vratim nazad na pečenje dok ne bude skroz pečen.
U mojoj porodici ovo je jedno od omiljenih jela 😉
Izvor: receptimojekuhinje.com

0 komentari:

Objavi komentar