Posted by Poslastice.com on rujna 01, 2019 | No comments
Štrudlice sa sirom će biti odlično rešenje za večeru, doručak, kao predjelo ili jedno od peciva za rodjendane.
SASTOJCI:
1 kg brašna – meko tip 400
600 ml vode
40 gr svežeg kvasca ili 10 gr suvog
1 kašika šećera
2 kašike soli
100 ml ulja
500 gr sitnog sira
100 gr margarina omekšalog
2 žumanca
susam, semenke za posipanje
PRIPREMA:
Toploj vodi dodati šećer i kvasac i varjačom promešati.
Dodati pola mere brašna i opet promešati, dodati još malo brašna, so i skoro svo ulje, pa dobro sve izraditi.
Postepeno dodavati ostatak brašna i umesiti mekano i glatko testo. Pouljiti i ostaviti da odstoji oko sat vremena
Nadošlo testo malo premesite i podelite na dva dela ukoliko želite veće štrudlice, ali ako želite manje, kao za rodjedan male kiflice ili zalogajčiće onda podelite testo na 4 dela. Ja sam na 2 jer sam pravila za večeru.
Podelite i sir na dva dela. Ukoliko je sir mekan ne dodavajte ništa, a ukoliko je tvrd moze se dodati malo pavlake i izmešati.
Sir umutiti sa omekšalim margarinom i posolite ukoliko nije slan, a zatim i razvući testo u pravougaonik, odokativno nekih 70 cm sa 40.
Premažite sa pola mere sira ili četvrtinom ukoliko ste delili testo na više delova.
Ne mažite gore do kraja, ostavite 1 cm bez sira i tu premažite vodom, da se test0 kada uvijete zalepi.
Zarolajte širu stranu, malo rukama stisnite rolat i onda isecite na željenu debljinu.
Secite malo šire da bi štrudlice mogle da stoje, pa slažite u podmazan pleh. Premazati sa umućenim žumancetom i posuti semenkama po želji.
Ostaviti da odstoji na toplom mestu dok se rerna zagreje na 220 stepeni. Peći oko 20 minuta zavisno od rerne
Kada porumene , dobiju svetlo braon boju odgore gotove su. Svaku onda premažite blago četkicom sa uljem i vadite iz tepsije.
Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar