nedjelja, 1. rujna 2019.

MUSAKA SA BIJELIM MESOM

Posted by Poslastice.com on rujna 01, 2019 | No comments
MUSAKA SA BIJELIM MESOM za sva godišnja doba. Krompir, pileće belo meso, šargarepa, pirinač, malo pečenice i crni luk. Jednostavno poslažemo, ispečemo i uživamo.MUSAKA SA BIJELIM MESOM

SASTOJCI:

4-5 velikih krompira
500 – 600 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju
1 glavica crnog luka
2 pune šake pirinča
1 veća šargarepa
150 – 200 gr i pečenice
3 cela jaja
200 ml jogurta
400 ml vode


50 ml ulja
1 kašika mekog brašna
2 kašike suvog začina
malo bibera i peršunovog lista

PRIPREMA:
Očistiti krompir i iseći na tanke kolutove. Uključiti rernu na 200 stepeni.
Očistiti crni luk i iseckati na sitne kockice. U veću tepsiju sipati ulje i premazati celo dno.
Na dno rasporediti luk pa preko njega kolutove krompira, iskoristiti pola. Gusto poslagati, da jedan kraj koluta je naslonjena na prethodni kolut.
Preko posuti pirinač, pa preko pirinča posuti kašiku suvog začina. Na pirinač staviti iseckanu pančetu ili šta ste već odabrali.
Belo meso iseći na tanke šnicle pa poslagati ga preko pančete. Na belo meso staviti kockice šargarepe, svuda ih po malo posuti pa preko poslagati ostatak krompira.
Umutiti jaja, suvi začin, jogurt, brašno, biber i peršunov list pa dodati vodu i sve sjediniti.
Preliti preko krompira. Tečnosti mora biti preko krompira 1 cm da bi se sav krompir i šargarepa prvo skuvali u toj tečnosti pa onda pekli.
Peći oko 2h na 200 stepeni. Toplo poslužiti uz salatu po izboru.
Prijatno.
Izvor: domacirecepti.net

0 komentari:

Objavi komentar