nedjelja, 1. rujna 2019.

JAFA ŠUBARICE: MNOGO BRŽA VARIJANTA OD OBIČNIH RUSKIH KAPA

Posted by Poslastice.com on rujna 01, 2019 | No comments

SASTOJCI:
Kora:
4 jaja
200 gr šećera


10 kašika mlake vode
2 kašike kakaa
200 gr brašna
1 prašak za pecivo

Fil:
500 ml mleka
150 gr šećera
2 kašike brašna
2 kašike gustina


175 gr putera ili margarina
oko 300 gr mini jafica
kokos

PRIPREMA:
Prvo skuvamo fil da nam se ohladi. Šećer, gustin i brašno umutimo sa malo mleka da nema grudvica.
Ostatak mleka stavimo da uvri i skuvamo u njemu mešavinu od brašna. Ostavimo da se ohladi.
Jaja razdvojimo i belanca umutimo u čvrst sneg. Žumanca umutimo sa šećerom.
Dodamo i mlaku vodu. Polako sjedinimo sa umućenim belancima.
Pomešamo brašno, kakao i prašak za pecivo i nežno sjedinimo sa jajima. Sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje. (41×27 cm).
Na 180 stepeni ispečemo. U hladan fil dodamo umućen puter ili margarin.
POPULARNO:  Keks kolač – Ukusni kolač koji možete skoro uvijek napraviti od sastojaka koje imate u kuhinji.
Ostavimo koru da se ohladi, pa modlicom ili čašom veličine jaffa keksa sečemo krugove od kore.
Stavimo fil na koru poklopimo jaffa keksom namažemo i okolo filom i uvaljamo u kokos.
Izvor: receptikolaci.com

0 komentari:

Objavi komentar