ponedjeljak, 2. rujna 2019.

DOK TRAJE SEZONA TIKVICA PRIPREMAM IH NA SVE MOGUĆE NAČINE, A OVO MI JE JEDAN OD NAJBOLJIH I NAJBRŽIH

Posted by Poslastice.com on rujna 02, 2019 | No comments
SASTOJCI
2 srednje tikvice
3 jajeta
brašno


prezle
ulje za prženje

PRIPREMA:
Očistite tikvice i isecite ih na kolutove (ili po dužini) debljine od pola do jednog santimetra, posolite i ostavite malo da odstoje.
Kada puste vodu, ocedite ih i možete početi sa sledećim korakom.
Pripremite tri posudice. U prvu stavite brašno, u drugu umutite 3 jajeta, a u treću posudu naspite prezle.


Dobro ugrejte masnoću na tiganju. Kolutove tikvica umačite prvo u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržite kratko sa obe strane dok ne porumene.
Vadite pržene kolutove na ubrus da upije višak masnoće.

Posluživanje
Najbolje su dok su tople ?
Izvor: prakticnazena.org

0 komentari:

Objavi komentar