subota, 17. kolovoza 2019.

TAJNA FRANCUSKIH KUVARA: DA BI PIRE KROMPIR BIO SAVRŠEN, MORATE GA PRIPREMITI OVAKO

Posted by Poslastice.com on kolovoza 17, 2019 | No comments
Savršen prilog svakom mesu i gulašu je upravo pire krompir. Ali da bi bio savršen prilog morate ga napraviti na ovaj način…
Pire krompir je pored pomfrita najčešći prilog različitim obrocima na našoj trpezi, a svaka domaćica ima svoj poseban trik za pripremu ovog specijaliteta.

SASTOJCI:
kilogram krompira;
500 grama rendanog sira;


2 čena belog luka;
30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje);
kašika pavlake;
so, bibeR

PRIPREMA: 

Skuvajte krumpir, pa ga iscedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi.
Potom dodajte sitno iscekan beli luk, pa izmiksajte krompir u pire. Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope.
Na red dolazi i izrendani sir – dodajte ga i i “lupajte” varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smesa. 
Začinite i servirajte po želji. 
Izvor: stil

0 komentari:

Objavi komentar