utorak, 20. kolovoza 2019.

ŠVEDSKA KREMPITA: LIJEP IZGLED JOŠ BOLJI UKUS

Posted by Poslastice.com on kolovoza 20, 2019 | No comments
SASTOJCI:
3 kore lisnatog tijesta
3 pudinga od vanilije
1,5 l soka od višanja
1 l slatkog vrhnja


5 žlica šećera
1 pakiranje višanja

PRIPREMA:
Kore razvaljati na veliki naopačke okrenut lim za pečenje, izbockati ga vilicom i staviti da se peče. Postupak ponoviti i sa sljedeće dvije kore.
U soku od višanja skuhati puding od vanilije (upotrijebiti sve tri verećice pudinga, a na kraju dodati višnje i pustiti još minutu do dvije da se kuha. Zatim skloniti sa štednjaka i ostaviti da se dobro ohladi.


Izlupati slatko vrhnje i slagati ovim redoslijedom: kora-fil od višanja-slatko vrhnje-kora-fil od višanja-slatko vrhnje-kora.
Preko zadnje kore posuti šećerom u prahu, ostaviti da se dobro ohladi i rezati na kocke.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar