Posted by Poslastice.com on travnja 05, 2019 | No comments
Sastojci:
Biskvit:
8 bjelanjaka
8 kašika šećera
8 kašika brašna
i još 2 dl vrućeg mlijeka
Krema:
8 žumanjaka
8 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna
5 dl mlijeka
2 vanilij šećera
250 gr margarina
500 gr jagoda
3 šlag pjene
Priprema:
Umutiti bjelanca sa šećerom i dodati brašno. Lagano izmješati, i izliti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče oko 20 minuta na 180 C. Ohladiti biskvit, odlijepiti papir i preliti vrućim mlijekom. Umutiti žumanjce sa šećerom, dodati brašno i 1 dl mlijeka i dobro izmješati.
Preostalo mlijeko staviti da prokuha zajedno sa vanilij šećerom, te dodati pripremljena žumanjca i napraviti puding. U mlaku kremu dodati margarin i dobro umutiti. Šlag napraviti prema uputi proizvođača. Redati kora, krema, u kremu ugusto utisnuti jagode, i na kraju šlag.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar