Posted by Poslastice.com on kolovoza 31, 2019 | No comments
SASTOJCI:
– 1 salica 250 ml.
– 5 jaja
– 150gr. brasna
– 2 zlicice praska za pecivo
– 375gr. izrendanih tikvica
– 1 veliki luk
– 50-70gr. gljiva
– 1 mrkva
– 200gr. šunke po izboru
– 1 salica cheddar sira ili drugi topljivi
– 60ml. ulja
– sol, peper, vegeta
PRIPREMA:
Tikvice izrendajte i ostavite da odstoje.Mrkvu ogulite i izrendajte.
U meduvremenu u tavi przite sitno sjecaknu sunku dok ne postane hrskava.
Ocijedite oulja. U istoj tavi przite sitno sjeckani luk i sitno sjeckane gljive. Pomijesajte slaninu i povrce zajedno.
U zdjelu izmiksajte ili izmjesajte jaja zatim dodavajte postepeno brasno pomijesano sa praskom za pecivo.Ocijedite tikvice od tekucine
U smjesu jaja i brasna dodajte ocijedene tikvice, smjesu sa slanininom i povrcem, mrkvu, cheddar sir ili drugi topljivi, ulje, sol peper i vegetu.
U pouljeni loaf pleh istresite smjesu i pecite u zagrijanoj pecnici na 190C oko 35min. ili dok fino ne dobije braon boju.
POPULARNO: POGAČA SA SIROM…RECEPT SAM DETALNO OPISALA NE MOŽE A DA NE USPE
Ako vam ostane rest od loafa, isjecite na tanke snite, isprzite u tavi, isprzite jaja i imate fantastican orucak.
Ili za rucak,isprzite loaf snite i posluzite sa bilo kojim sosom od gljiva, smedi sos ili drugi.
U smjesu mozete dodavati i drugo povrce, grasak, cesnjak, spinat ili sto vec volite.
Takoder mozete peci u obicnom plehu za kolace 30X20cm ili u muffin pleh.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar