ponedjeljak, 26. kolovoza 2019.

JUNEĆI GULAŠ, JELO IZA KOJEG UVEK OSTANE PRAZAN TANJUR

Posted by Poslastice.com on kolovoza 26, 2019 | No comments

JUNEĆI GULAŠ, kao i druga popularna jela, svatko priprema po nekom svom receptu. Ipak, ponekad je dobro odstupiti od ustaljene prakse i probati nešto novo, neki novi način. Evo prilike za to…JUNEĆI GULAŠ

SASTOJCI:
1 kg junećeg mesa
500 g crvenog luka
3 češnja bijelog luka (češnjaka)
1 veća ili 2 manje mrkve
2 žlice koncentrata od paradajza


mljevena paprika
500 ml junećeg temeljca (ako ga imate pri ruci)
2 lista lovora
so, biber, malo svježeg peršina
i žlica krušnih mrvica

PRIPREMA:
Meso izrezati na krupnije kocke.
Crveni i bijeli luk očistiti i usitniti na male kockice, pa propržiti na ulju, dok bijeli luk ne dobije zlatno-žutu boju.


Dodati meso, so i biber i pržiti dok se meso ne zapeče sa svih strana.
Zatim dodati temeljac (ili vodu), listove lovora, peršin, mrkvu izrezanu na kolutiće, papriku i koncentrat od paradajza.
Doliti vode po potrebi i kuhati na laganoj vatri.
Pred kraj kuhanja dodati krušne mrvice, kuhati još 15 minuta i – vaš gulaš je gotov!
Izvor: receptikolaci.com

0 komentari:

Objavi komentar