Posted by Poslastice.com on kolovoza 03, 2019 | No comments
SASTOJCI
Sladoled od čokolade:
1 l čokoladnog mlijeka
500 gr kristal šećera
150 gr šlaga u prahu
3 dc kisele vode
Sladoled od vanile:
1 l mlijeka
500 gr kristal šećera
150 gr šlaga u prahu
3 dc kisele vode
4 vanil šećera
Sladoled od voća:
1 l mlijeka
500 gr kristal šećera
150 gr šlaga u prahu
3 dc nekog voćnog soka ili( kisela voda + voće)
PRIPREMA:
Za bilo koju vrstu sladoleda mlijeko i šećer prokuhati i kad se ohladi staviti u zamrzivač da se zaledi (najbolje uveče), zatim (ujutru) izvadite zaleđeno mlijeko iz zamrzivača, umutite šlag sa kiselom vodom ili ako je voćni umutite šlag sa sokom, kašikom dodajete zaleđeno mlijeko u umućen šlag i dalje mutite mikserom, masa će početi da dobija lijepu gustinu, stavite u posudu i opet u zamrzivač, prenosi “Coolinarika“…
Umjesto šećera u ovaj sladoled (na slici) možete dodati 200gr fruktoze i 4 kašike kapućina dok se mlijeko kuhalo.
0 komentari:
Objavi komentar