utorak, 13. kolovoza 2019.

BAKLAVA SA JABUKAMA…JEDAN OD LJEPŠIH KOLAČA SA JABUKAMA

Posted by Poslastice.com on kolovoza 13, 2019 | No comments
Sastojci:

1 pakovanje tankih kora za pitu
1 kg kiselih jabuka
300 g seckanih oraha


500 g šećera
1 l vode
1 limun
1 kašika cimeta
1 dl ulja

Priprema:
Odgovarajuću tepsiju nauljiti pa na dno, jednu na drugu, ređati tri kore za pitu, te svaku poprskati s malo ulja, piše “Coolinarika“.


Preko treće nauljene kore posuti malo rendanih jabuka i seckanih oraha.
Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
Filovanu baklavu iseći na kocke i peći u rerni zagrejanoj na 220° C 30 minuta.
Za to vreme, prokuvati vodu i šećer s cimetom i kolutovima limuna
Izvaditi baklavu iz rerne, pa vruću preliti hladnim sirupom. Odozgo pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar