ponedjeljak, 27. svibnja 2019.

MAK KOLAČ SA JAGODAMA...NAJBOLJA KOMBINACIJA JAGODA I MAKA A TAKO avnja

Posted by Poslastice.com on svibnja 27, 2019 | No comments
Sastojci
Biskvit od maka:
100 grama maslaca ili margarina (sobne temperature)
120 grama šećera
1 vanili šećer
prstohvat soli


4 žumanjka
150 grama maka
70 grama lješnjaka ili oraha
4 bjelanjka
1 žlica ulja

Krema:
200 grama svježeg sira
100 grama šećera
1 vanili šećer


1/2 l vrhnja za šlag
1 limun šećer ili sok od 1/2 limuna
1 vrećica preljeva za torte
voće po želji

Priprema
Izmiksajte margarin sa šećerom, pa dodajte jedan po jedan žumanjak i polako sve ostale sastojke.
Na kraju rukom umješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu stavite u namazan i posut brašnom protvan veličine 20x30.
Pecite na 170 stupnjeva oko 20 min.
Za kremu izmiksajte šlag pa dodajte šećer, vaniliju, limun i sir.
Kremu namažite po biskvitu, pa po želji poslažite jagode, ili neko drugo voće.
Preljev napravite po uputi na vrećici pa prelijte kolač.
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook

0 komentari:

Objavi komentar