subota, 20. travnja 2019.

USKRŠNJI UMAK….Umak koji se pojede čim se servira, svi ga obožavamo i ne možemo zamisliti uskrs bez njeg

Posted by Poslastice.com on travnja 20, 2019 | No comments
Sastojci:
Umak:
1 manja staklenka hrena


1 velika tuba majoneze
1 mileram (400g)
2 čena bijelog luka


3 žlice nasjeckanog peršuna
sol po potrebi

Dodatak:
8 kuhanih jaja

Priprema:
Sve sastojke za umak pomiješati. Umak staviti u pliću posudu, te po umaku poredati kuhana jaja narezana na polovice. Ukrasiti narezanim mladim lukom, mljevenom crvenom paprikom ili po želji. Dobro ohladiti u hladnjaku, najbolje preko noći. Ovaj umak rado jedemo za Uskrs uz kuhanu šunku , svježi sir i vrhnje i mladi luk. A također ga pravim i za Slavu i Božić kad ga jedemo uz hladan odojak

0 komentari:

Objavi komentar