Posted by Poslastice.com on travnja 06, 2019 | No comments
Torta se veoma lako seče na savršene kocke, jer je sve mekano
Sastojci:
320 g keksa;
Čokoladni krem:
2 pudinga od čokolade,
1 puding od vanile,
800 ml vode,
50 g šećera,
110 g crne čokolade za kuvanje;
Voćni preliv:
200 g smrznutog šumskog voća,
2 pune kašike šećera,
300 ml vode,
2 kesice pudinga od vanile + malo čokolade za dekoraciju.
Priprema:
U šerpu sipati 800 ml vode, sipati šećer i puding iz kesica, razmutiti i staviti na vatru da se kuva uz neprestano mešanje. Kad se skuva dodati 110 g čokolade i mešati dok se ne rastopi.
Poređati jedan red keksa u tepsiju, pa preliti polovinom vruće čokoladne smese i pažljivo pokriti sav keks. Keks ne treba prethodno umakati jer se na njega nanosi vruć fil. Odozgo poređati još jedan red keksa, ostatak vruće čokoladne smese i opet odozgo poređati red keksa.
Ostavite sa strane da stoji i prohladi se, a za to vreme pripremite voćni preliv. Smrznuto voće i šećer stavite u šerpu. U posebnoj posudi pomešajte 300 ml vode i puding i sjedinite pomoću žice. Prokuvajte voće i šećer, pa kad omekša dodajte puding sjedinjen s vodom. Ako želite da vam smesa bude glatka, pre dodavanja pudinga malo izmiksajte štapnim mikserom.
Zakuvajte puding i voće, probajte – ako želite dodajte još šećera – pa vruće nanesite na poslednji red keksa. Lepo poravnajte kašikom i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi, pa ukrasite sa malo rendane čokolade i prebacite u frižider na bar sat vremena.
Torta se veoma lako seče na savršene kocke, jer je sve mekano.
Ovakva verzija torte je posna, ali možete da je napravite i u mrsnoj varijanti, koristeći mlekoza puding umesto vode.
Izvor: stil
0 komentari:
Objavi komentar