Posted by Poslastice.com on travnja 21, 2019 | No comments
SASTOJCI:
3 srednje tikvice(moze se probati i sa patlidzanima)l
3-4 jaja
100 g brasna
150-200 g purece šunke
200 g edamera, trapista ili mocarele
180 g kisele pavlake 12m.m.
so,
vegeta,
biber
PRIPREMA:
Tikvice oguliti i izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade. Staviti u cjediljku i posoliti. Ostaviti 30 min.tako.
Tikvice ocjedimo od soka sto je pustila i uvaljamo u brasno.Stavimo ulje da se grije.
Przimo tikvice da malo porumene.Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu.
Takođe zdravija varijanta,mogu se peci u rerni na papiru za pecenje. Isprobala draga Zorica (Pomoravka) i otad tako radim.
Unutrasnjost vatrostalne posude (u ovom slucaju koristila sam male posudice od alufolije), tako da je svako dobijo svoju porciju.
Nauljimo i stavimo red tikvica. Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan i tako dok ne potrosimo sve sastojke.
Ja sam dobila tri sloja s tim da poslednji sloj zavrsim sunkom.
Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice. Odozgo ce mo staviti izrendan sir.
Pecemo na 200C oko 30 min.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar