Posted by Poslastice.com on travnja 20, 2019 | No comments
Sastojci:
500 gr brasna
50 gr putera, otopljen ali ne vruc
1,5 zlicica soli
1 zlicica secera
1 pakovanje germe ili kocka svjeze germe
3,5 dl mlakog mlijeka
za premazati
1 zumanjak
1 zlica tecnog slatkog vrhnja
Priprema:
Pripremite sve suhe sastojke u jednu zdjelu, tecne u drugu i umjesite glatko tjesto. Ako imate pekac za kruh, neka vam on izmjesi tjesto. Nakon duzeg mjesenja…udarite tjesto nekoliko puta od radnu plocu/stol. Neka odmara na toplom oko sat vremena. Kratko ga opet izmjesite (ne dugo) i formirajte u dvije dugacke spage (oko 70cm).
Sredina neka bude malo deblja i prema krajevima sve tanja. Priznajem: Ni meni ne uspjeva uvjek. Ostavite pletenicu jos oko 30 min. neka naraste. Premazite jednim zumanjkom u koji ste stavili zlicu tecnog vrhnja (radi sjaja). Pecite ju u prethodno zagrijanoj pecnici na 200 stepeni oko 40 min. Mozete provjerit sa kucanjem u pletenicu sa donje strane. Ako zvuci suplje, gotova je.
0 komentari:
Objavi komentar