Posted by Poslastice.com on travnja 06, 2019 | No comments
SASTOJCI:
4 jaja
200 gr. šečer
200 gr. kiselo mlijek
125 gr. maslaca
1 kocka svjež kvasac
1 žličica sol
kora naribana od 1 limuna
1 1 Vanilin šećer Dolcela
125 ml. mlačnog mlijeka
50 ml. mlijeka za rastvaranje kvasca
1250 gr. Pšenično glatko brašno Podravka
JOŠ:
1 -2 žumanjka za premazivanj
djem
kristal šečer za posipanje
PRIPREMA:
U toplo mlijeko rastvorite kvasac, dodajte 1 žlicu od količine šečera i 1 žlicu brašna.
Ostavite da naraste.
Izlupajte jaja viljuškom, dodajte šečer, vanila, mlačno mlijeko, soli, kora od limuna, kiselo mlijeko, omekšan maslac i prosejte brašno i dodajte u tekuću smjesu.
Izmjesite glatko tijesto i pustite ga na toplom da udupla.
Zatim podjelite ga na loptice od 100 gr. koje razvaljajte u obliku elipse, na jednom kraju stavite đem i savijte kao rolatiće.
Stavite ih na pleh pokriven pek papirom, ređajte ih malo bliže nego obično .
Ostavite ih opet da narastu, pred pečenjem namažite ih žumanjcetom i posujte ih šečerom.
Pecite ih na 180 stepeni do zlatno braon boje.
Dobar tek !!!
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar