Posted by Poslastice.com on travnja 21, 2019 | No comments
Ovako spremljena palenta najdraži nam je prilog uz mesna jela – barem kad je o palenti riječ. Brzo se sprema, mekano i fino iznutra, a hrskavo i zapečeno izvana. Čak i oni koji nisu ljubitelji palente pohvalili su je spremljenu na ovaj način.
SASTOJCI:
400 ml mlijeka
½ žličice soli
70 g maslaca
120 g Kukuruzne krupice Podravka
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
2 jaja
100 g kiselog vrhnja
40 g naribanog parmezana
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 lista kora za savijače
50 g maslaca za prženje
PRIPREMA:
Mlijeku dodajte sol i 30 g maslaca, pa stavite na vatru.
Kad je mlijeko zakuhalo uspite kukuruznu krupicu i kuhajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje 2-3 minute.
Zatim dodajte muškatni oraščić, promiješajte, maknite s vatre i pustite da se ohladi.
U hladnu palentu dodajte jaja, vrhnje, parmezan, protisnuti češnjak, peršin i origano.
Dobro izmiješajte da dobijete glatku smjesu.
Preostali maslac rastopite te kistom premažite listove kora za savijaču.
Listove položite jedan na drugi, pa po njima ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu.
Uvijte u čvrstu roladu i režite na šnite debljine oko 1 cm.
Na zagrijanom otopljenom maslacu popržite šnite naglo s obje strane da se korica zapeče.
Posluživanje:
Poslužite uz meso ili salate, tople ili hladne.
Napomena:
Od ostataka kora ja uvijek napravim neku savijaču, slanu ili slatku, a mogu se i zamrznuti.
Izvor: malakuhinjaveliikiuzitak.blogspot.ba/
0 komentari:
Objavi komentar