nedjelja, 21. travnja 2019.

ROLANA PALENTA – UKUSNO I ZDRAVO JELO KAO PRILOG UZ MESO

Posted by Poslastice.com on travnja 21, 2019 | No comments
Ovako spremljena palenta najdraži nam je prilog uz mesna jela  – barem kad je o palenti riječ. Brzo se sprema, mekano i fino iznutra, a hrskavo i zapečeno izvana. Čak i oni koji nisu ljubitelji palente pohvalili su je spremljenu na ovaj način.

SASTOJCI:
   400 ml mlijeka
    ½ žličice soli

 
  70 g maslaca
    120 g Kukuruzne krupice Podravka
    ¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
    2 jaja
    100 g kiselog vrhnja
    40 g naribanog parmezana


    2 češnja češnjaka
    1 žlica nasjeckanog peršina
    ½ žličice Vegeta Maestro origana
    3 lista kora za savijače
    50 g maslaca za prženje

PRIPREMA:
Mlijeku dodajte sol i 30 g maslaca, pa stavite na vatru.
Kad je mlijeko zakuhalo uspite kukuruznu krupicu i kuhajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje 2-3 minute.
Zatim dodajte muškatni oraščić, promiješajte, maknite s vatre i pustite da se ohladi.
U hladnu palentu dodajte jaja, vrhnje, parmezan, protisnuti češnjak, peršin i origano.
Dobro izmiješajte da dobijete glatku smjesu.
Preostali maslac rastopite te kistom premažite listove kora za savijaču.
Listove položite jedan na drugi, pa po njima ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu.
Uvijte u čvrstu roladu i režite na šnite debljine oko 1 cm.
Na zagrijanom otopljenom maslacu popržite šnite naglo s obje strane da se korica zapeče.

Posluživanje:
Poslužite uz meso ili salate, tople ili hladne.

Napomena:
Od ostataka kora ja uvijek napravim neku savijaču, slanu ili slatku, a mogu se i zamrznuti.
Izvor: malakuhinjaveliikiuzitak.blogspot.ba/

0 komentari:

Objavi komentar