subota, 6. travnja 2019.

PEKMEZ OD KAJSIJA: POTREBNA SAMO 3 SASTOJKA

Posted by Poslastice.com on travnja 06, 2019 | No comments
SASTOJCI:
zrele kajsije 5kg


šećer 1 1/2kg – 200g-300g šećera po kilogramu u zavisnosti od slatkoće voća
konzervans 1 kesica

PRIPREMA:


Iz kajsija izvaditi koštice, pomešati sa šećerom i rukama dobro izgnječiti.
Staviti da se kuvaju uz povremeno mešanje na tihoj vatri.
Pekmez kuvati 2-3 sata. Pekmez je gotov kada se povuče varjača i vidi se dno posude.
Na kraju dodati konzervans i kuvati par minuta.
Kuvani pekmez sipati u tegle, poklopiti i okrenuti teglu naopačke 2-3 minuta da bi se stvorio vakum.
Tegle upakovati u gajbu, prekriti ćebetom i ostaviti da se pekmez u teglama skroz ohladi.
Izvor: receptikolaci.com

0 komentari:

Objavi komentar