nedjelja, 21. travnja 2019.

OTKRIT ĆU VAM SVOJ TAJNI RECEPT ZA PRIPREMU KROMPIR

Posted by Poslastice.com on travnja 21, 2019 | No comments
SASTOJCI:
1 kg mladog krumpira u ljusci
1 grančica ružmarina ili jž suhog
1/2 l kokošjeg temeljca


2 jž maslinovog ulja
2 jž maslaca
1/2 jž soli


3 jžv vlasca ili mladog crvenog luka
1 čž kima

PRIPREMA:
Izabrati krumpire potpuno zdrave i podjednake težine, temeljito ih oprati složiti ih u teflon tavu tako da između svakog ostane malo razmaka
Dodati kim, sol, ružmarin, ulje i maslac i zaliti temeljcem tako da krumpiri budu 3/4 u juhi
Dovesti do vrenja, smanjiti vatru, poklopiti tako da poklopac bude malo odignut (podmjestiti kuhaču npr.)
Kuhati 15-20 minuta neka juha ukuha na polovicu visine krumpira.
Skinuti s vatre pa sa dnom šalice ili čaše pritisnuti svaki krumpir da se malo zdrobi i ljuska napukne
Vratiti tavu na srednju vatru i nastaviti kuhanje bez poklopca dok tekućina ne posve ne ukuha.
Neka malo požari a zatim ga okrenuti na drugu stranu na 4-5 minuta dok se ne zapeče
Skinuti tavu s vatre, pustiti da odstoji 5 minuta pa poslužiti.

Posluživanje
Poslužiti vruće obilno posuto sjeckanim vlascem ili mladim crvenim lukom.
Uz salatu može proći kao lagano glavno jelo.
Izvor: malakuhinjavelikiuzitak10.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar