ponedjeljak, 22. travnja 2019.

NAJBOLJI KREMASTI KOLAČ KOJI SAM PROBALA

Posted by Poslastice.com on travnja 22, 2019 | No comments
Lako za napraviti, nestane za tili čas. Savršenstvo bez mane!

Sastojci:

Kora:
8 belanaca
400 grama šećera
1 kašika sirćeta

Fil:
8 žumanaca
200 grama šećera u prahu
300 grama mlevenog petit keksa


1 margarin
100 ml mleka
800-1000 grama svežih jagoda
2-3 kesice šlaga

Priprema:
Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće.
Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
* Napomena:
Ukoliko niste sigurni u jaja koja kupujete, žumanca i šećer obradite na pari, pa u prohlađeno dodajte margarin, keks i mleko.
Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag. Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.

Posluživanje:
Na slici je dupla mera (2 kore, 2x količina fila i jagoda), pravljeno kao torta za svekrov rodjendan.
Izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar