subota, 20. travnja 2019.

JAGNJEĆE PEČENJE NAJBOLJE DO SAD OTKRIT ĆU VAM SVOJ TAJNI RECEPT KOJI SAM DOBILA DAVNO JOŠ DOK SAM BILA VRLO MLADA!

Posted by Poslastice.com on travnja 20, 2019 | No comments
Evo i mog nacina spremanja jagnjetine… Svaka domacica ima neku svoju tajnu, a vi dodajte svoju:D

Sastojci
3 kg jagnjetine/ plecka sa rebarcima/


po ukusu soli
senfa
1 dl mesavine vode i belog vina
0,5 dl ulja


zacini po zelji ruzmarin

Priprema
1.
Jagnjetinu oprati i prosusiti.
2.
Zarezati meso na vise mesta
duz plecke da bi bolje primilo
zacine.
3.
Pomesati vodu, belo vino, ulje
i ruzmarin i staviti u vatrostalnu
posudu u kojoj ce se peci meso.
4.
Jagnjetinu dobro posoliti, utrljati
so svuda po mesu.
Po zelji u zaseke
i po povrsini mesa premazati senf.
5.
Spustiti meso u posudu i prekriti
alu-folijom.
6.
Peci meso najpre pokriveno folijom
na 200 stepeni. Povremeno vaditi
posudu, okretati meso i zalivati
sokom koje je pustilo.
Pred kraj
pecenja skinuti foliju i ostaviti jos
15 minuta da se uhvati lepa korica.
7.
Malo prohladiti i servirati uz krompir
koji ste ispekli kraj mesa.

0 komentari:

Objavi komentar