subota, 20. travnja 2019.

Cijeli život pogrešno spremamo pire krompir i uništavamo mu ukus: Kuhar otkriva kako se on zaista sprema!

Posted by Poslastice.com on travnja 20, 2019 | No comments
Nema lakšeg jela za pripremu, složit ćete se. A uprkos tome,  jedna stvar koju većina nas radi čini ukus pirea mnogo gorim.


A u čemu je greška?
Većina nas će ga pripremiti ovako – skuhat ćemo krompir, procijediti ga i dodati puter/mlijeko/sir pa onda sve sjediniti – i zbog toga jedemo bezukusni pire.
Krompir ima vrlo delikatan ukus, i kada ga skuhate i procijedite, pa vodu bacite, sa njom ste bacili i ukus krompira – objašnjava kuhar Tajler Florens.


I zato, savjetuje on, umjesto da krompir kuhamo u vodi, treba da ga kuhamo u mlijeku i puteru.
Dakle, isjeckan sirov krompir stavimo u mlijeko i ostale mliječne proizvode sa kojima inače pripremamo krompir i pustimo da se sve zajedno skuha, kako ne bismo izgubili ukus krompira.
Izvor: MalaKuhinja

0 komentari:

Objavi komentar