subota, 6. travnja 2019.

ČAROBNA FORMULA ZA NAJBOLJU ŠAMPITU

Posted by Poslastice.com on travnja 06, 2019 | No comments
Kada je šampita u pitanju, slabo da neko ima a da je ne voli ili odbije da pojede. Ako i postoji neko da je ne voli, e ta osoba onda definitivno ne zna šta propušta 😀 Donosimo vam nevjerovatan receptić, pomoću kojeg će vaša šampita bitidoslovno magičnog okusa.

Kao što i svi znamo, ovaj kolač izgleda jako bogato, i veoma je ukusan, tako da ga možete uvijek servirati vašim gostima, porodici, ili na bilo kojoj drugoj vrsti prigode, jer vas zaista neće iznevjeriti, jer je FANTASTIČNA

SASTOJCI:
6 bjelanjaka


24 kasike secera
1dl vode
prstohvat soli

KORA:


6 zumanjaka
6 kasika secera
6 kasika brasna
6 kasika mlijeka
6 kasika ulja
1 mala kasika praska za pecivo

PRIPREMA:
Prvo napraviti koru. Umutiti zumanjke sa secerom u pjenastu masu, dodati, mlijeko, ulje i brasno.
U tepsiju staviti pek papir ili foliju, pomastiti, posuti brasnom i peci oko 15 min na 200 stepeni.
Tepsija je 30×20 Kad se ohladi izvaditi iz tepsije, skinuti foliju i stavit na tacnu.
Za saum, staviti secer u serpu, dodati vodu i staviti da se kuha. Dok provrije smanjiti na najmanju temperaturu.
Dok se voda kuha umutiti bjelanjke u cvrst snijeg, dodati so i nastaviti mutiti. Dotle je secer sa vodom provrio…
Lagano dodavati vreo secer u cvrst snijeg NE ODJEDNOM…na pocetku po 2-3 kasike, kasnije povecavati i tako dok se ne potrosi sva tekucina.
Nastaviti mutiti na najvecoj brzini oko 10 minuta. Provjeriti kasikom kad se uzme i okrene, da ne klizi sa kasike, vec stoji cvrsto.
Na ohladjen biskvit staviti sampitu i poravnati, posuti sa cokoladom u prahu, a i ne mora….
Staviti u frizider da se ohladi.
Izvor: MalaKuhinjica

0 komentari:

Objavi komentar