Posted by Poslastice.com on ožujka 16, 2019 | No comments
Sastojci:
Za kore
3 belanca
220 gr šećera
1 kašika sirćeta
1 kašika gustina
Za fil
200 gr šlag krema u prahu
2 dcl mleka
200 gr kisele pavlake
700 gr višanja
3 kašike šećera
400 nutele
Za ukrašavanje
100 gr šlag krema u prahu
1 dcl soka od višanja
1/2 dcl vode
Način pripreme
Umutiti 3 belanca dodati šećer, kašiku sirćeta i kašiku gustina. Masu staviti u kalup veličine 37×27 cm prethodno obložen papirom.
Sušiti koru na 100 stepeni 60 minuta.
U posudu staviti 700 gr višanja (koristim zamrznute), 3 kašike šećera, kuvati na tihoj vatri dok se šećer ne istopi i staviti u cediljku da se ocede od soka.
Umutiti 200 gr šlag krema sa 2 dcl mleka, dodati 200 gr kisele pavlake i ocedjene višnje. Dobro izmešati.
Pečenu koru podeliti na 2 dela i dok je topla premazati sa 400 gr nutele.
Filovati korice. Kora premazana nutelom, 1/2 fila, kora, 2/2 fila.
Umutiti 100 gr šlag krema u prahu sa 1 dcl soka od ocedjenih višanja i 1/2 dcl vode.
Premazati tortu. Okolo ukrasiti sa umućenim šlagom.
izvor: tortekolaci

0 komentari:
Objavi komentar