nedjelja, 31. ožujka 2019.

LEDENA TORTA SA PUDINGOM OD VANILIJE I ČOKOLADE KOJA ĆE VAS OBORITI SA NOGU

Posted by Poslastice.com on ožujka 31, 2019 | No comments
Lake kao snježne pahulje!

Sastojci
Biskvit
– 6 bjelanjaka


– 6 žlica šećera
– 6 žlica brašna
– 300 ml mlijeka

Krema
– 6 žutanjaka
– 6 žlica šećera


– 250 gr margarina za kreme

Krema od vanilije
– 300 ml mlijeka
– 1 puding od vanilije
– 3 žlice šećera

Krema od čokolade
– 300 ml mlijeka
– 1 puding od čokolade
– 3 reda čokolade
– 1 žlica šećera

Za ukrašavanje
– 500 ml slatkog vrhnj

ili

– 2 vrećice šlaga
– 250 ml mlijeka

Priprema
Biskvit
Pećnicu zagrijati na 175*C.
Bjelanjke i šećer mutiti dok snijeg ne postane gust i sjajan. Umiješati brašno i sve dobro promiješati.
Smjesu za biskvit izliti u kalup za torte promjera 24 cm ili u lim za pečenje cca. 24×24 cm.
Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175*C 10-15 minuta.
Još topli biskvit preliti s 300 ml vrućeg mlijeka i staviti hladiti.
Krema
Na pari dobro izraditi žutanjke i šećer tako da smjesa postane pjenasta i gusta.
U ohlađenu kremu umutiti 250 gr margarina za kreme.
Kremu podijeliti na dva jednaka dijela.
Krema od vanilije
S 50 ml mlijeka pomiješati puding od vanilije i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.
250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.
U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Krema od čokolade
S 50 ml mlijeka pomiješati puding od čokolade i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.
250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.
U još topli puding umiješati čokoladu i miješati dok se čokolada potpuno ne otopi.
U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Na ohlađeni biskvit najprije nanijeti kremu od vanilije, zatim kremu od čokolade i na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag pjenu.
Tortu je potrebno dobro ohladiti, najbolje preko noći, a nakon toga samo uživati!
Izvor: coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar