četvrtak, 28. ožujka 2019.

KAKO SE PRAVI BUREK: POGLEDAJTE NA KOJI NAČIN KORAK PO KORAK!

Posted by Poslastice.com on ožujka 28, 2019 | No comments
SASTOJCI
500 g brašna
malo soli


malo ulja
mlake vode po potrebi

Fil:

600 g mljevenog mesa
1 glavica luka
so
biber

PRIPREMA
Od brašna,mlake vode i soli umijesiti tijesto i ostaviti 30 minuta da odstoji.
Tijesto podijeliti na tri jufke.Svaku jufku malo razviti i namazati uljem,zatim pustiti 10 minuta da odstoji.
Na razvučeno tijesto,sa jedne i druge strane stavljati meso u manjim komadićima.
Stolnjakom s jedne strane zarolati do sredine pa tako i s druge strane.
Prerezati kroz sredinu tako da dobijete dvije odvojene urolane jufke.Zamotajte svaku posebno u zvrkove.
Premazati tepsiju uljem,složiti bureke i peći na 250 stepeni.
Kada su gotovi,bureke premazati sa malo maslaca i poklopiti ih 10-ak minuta da odstoje.

0 komentari:

Objavi komentar