četvrtak, 28. ožujka 2019.

BRZO I BEZ PO MUKE RUČAK U KOME ĆE UŽIVATI CIJELA PORODICA

Posted by Poslastice.com on ožujka 28, 2019 | No comments
Sastojci 
$-6 svinjskih odrezaka
5-6 kriška suhe vratine ili šunke
5-6 kriška sira Gaude


Vegeta

za pohanje
po potrebi Pšenično glatko brašno Podravka
3 jaja
po potrebi krušnih mrvica


za preljev
2-3 dl kiselog vrhnja
2 jaja
1 dl bijelog suhog vina
prstohvat soli

Priprema
1.
Narezati vratinu sir i meso. Mesne odreske istući te posipati Vegetom. Pripremiti brašno, jaja i krušne mrvice za paniranje.
Na svaku polovinu odrezaka staviti krišku suhe vratine i krišku sira.....
3.
.....pa preklopiti drugim polovinom odreska i krajeve dobro pritisnuti. Uvaljati  odreske za pohanje kroz brašno, jaja i krušne mrvice.
4.
Pripremljene odreske staviti pohati u dublju masnoću ......
5.
.....a kada dobiju lijepu boju okrenuti ih na drugu stranu. Kada su gotovi izvaditi ih na kuhinjski papir.
6.
Ovako pohani  zagrebački odresci, odnosno višak odrezaka može se spremiti u ledenicu a zatim se po potrebi odlede i dalje „dorađuju“ po koracima ovog recepta.
U manjoj posudi izmiješati jaja i vrhnje, dodati prstohvat soli i vino. Pohane odreske složiti u vatrostalnu posudu i preliti ih pripremljenim preljevom.
7.
Staviti u pećnicu zagrijanu na180°C i peči dvadesetak minuta, odnosno dok površina ne porumeni.
8.
Poslužiti uz kuhani krumpir i sezonsku salatu.

0 komentari:

Objavi komentar