subota, 13. listopada 2018.

OVAJ RUČAK JE ZA PRSTE DA POLIŽEŠ, A RECEPT JE NASTAO KAO MOJ MALI EKSPERIMENT.. I U POTPUNOSTI JE USPIO.. EVO RECEPT!

Posted by Poslastice.com on listopada 13, 2018 | No comments
2 manje ili 1 veća tikvica
50 da mljevenog mesa


1 mala šalica riže
1 luk


2 dl tekućeg paradajza (ili koncentrata)
2 jaja
4 žlice kiselog vrhnja
vegeta, sol, papar
Za paniranje tikvica: 2 jaja, krušne mrvice i brašno
PRIPREMA:
Na malo ulja pirjati nasjeckan luk, dodati mljeveno meso i uz miješanje ga dobro popržiti i razgrudati.
Doliti malo vode (ili vina), začiniti po ukusu, doliti i paradajz te pirjati uz povremeno dolijevanje vode 30-tak minuta.
Za to vrijeme tikvice oprati pa ih uzdužno narezati na tanke ploške, panirati ih u brašnu, jajima i mrvicama i ispržiti u dubokom ulju dok ne porumene.
Rižu zakuhati u malom lončiću sa vodom (omjer 1:4) dodati samo vegetu. Kuhati uz povremeno miješanje 15-tak min.
Za preljev musake: 2 jaja i kiselo vrhnje izraditi pjenjačom, dodati vegetu ili sol i malo papra.
POPULARNO:  KROKETI OD KROMPIRA - MEZE UZ UTAKMICU ILI UKUSAN DORUČAK UZ NAMAZ
U namašćenu vatrostalnu posudu slagati red pohanih tikvica, zatim red kuhane riže (po potrebi odliti vodu s riže ako je prevodenasta),
red umaka od mesa (okusom sličan bologneseu), pa opet red tikvica. Sve zaliti umakom od jaja i vrhnja,
posipati ribanim sirom trapistom (gauda) i zapeći u pećnici oko 25 min.
Izvor: torteikolacici.com

0 komentari:

Objavi komentar