subota, 13. listopada 2018.

GRIZ KOCKE: UKUSAN KOLAČ, A NE PEČE SE !!!

Posted by Poslastice.com on listopada 13, 2018 | No comments
SASTOJCI:
Za podlogu


1/2 l vode
1/2 l mlijeka
20 dag šećera


20 dag grisa
10 dag čokolade
Za kremu
1 l mlijeka
4 pudinga od vanilije
10 žlica šećera (može i više ako volite slađe)
15 dag margarina
2 dl vrhnja za šlag (hulala, hole ili neko slično)
Za čokoladnu glazuru
15 dag čokolade,
3 žlice ulja,
5 dag margarina,
2 žlice šećera u prahu,
5 žlica mlijeka
PRIPREMA:
Za podlogu skuhati gris u kombinaciji vode i mlijeka sa šećerom.
Kada se gris zgusne umiješati natrganu čokoladu, dobro promiješati dok se čokolada ne otopi i dok sva smjesa ne postane jednolično čokoladna.
U lim srednje veličine premazan maslacom smjestiti polutekuću smjesu od grisa.
Za kremu zakuhati oko 7 -8 dl mlijeka a ostatak mlijeka pomiješati s pudingom i šećerom.
Skuhati pudinge na klasičan način. Ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica na pudingu.
POPULARNO:  VIŠNJINE ČOKOLADNE KOCKE: KOLAČ ZA OVISNIKE O ČOKOLADI, JEFTIN I BRZ
U ohlađeni puding umiješati mikserom izrađen margarin i čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Kremom premazati podlogu od grisa.
Sve dobro rashladiti i nanijeti čokoladnu glazuru koja se napravi tako da se otopi čokolada pomiješana sa uljem, margarinom, šećerom i mlijekom.
Izvor : domacica.com

0 komentari:

Objavi komentar