nedjelja, 14. listopada 2018.

TALIJANSKA SALSA – NJOM MOŽETE ZAČINITI ODRESKE MESA SA ROŠTILJA ILI KUHANO MESO, IDE UZ TJESTENINU ILI KAO PODLOGA NA PIZZU.. EXTRA, EXTRA RECEPT!

Posted by Poslastice.com on listopada 14, 2018 | No comments
Sastojci
3 kg zrelih rajčica-paradajza (mesnatih)


500 g sitno nacjeckanog crvenog luka
10 češnjeva bijelog luka


origano
peršin
celer
bosiljka
1 žlica soli
2-3 žlice šećera
biber (po želji)
1 dcl ulje za prženje
Priprema
1. Rajčice oprati, uroniti u kipuću vodu pa u hladnu uroniti i oguliti.
2. Sjemenke i tekućinu ocijediti a meso rajčica izrezati na kockice.
3. Luk izrezati i popržiti na ulju da postane staklasto.
4. Dodati rajčice, promiješati i kuhati na laganoj vatri dok se rajčice ne raskuhaju, oko 20 minuta.
5. Dodati začine po vlastitom ukusu. Osobito pripaziti na šećer i sol jer ovise o slasti rajčica.
6. Kratko nakon dodavanja začina prokuhati i nalijevati u bočice.
7. Ukoliko bočice nisu zatovorene hermetičkim čepom pa prohlađenu šalšu valja uliti u grlo bočice maslinovog ulja kako bi se produžio vijek trajanja šalše.
Otvorenu salsu obavezno držati u hladnjaku.
Posluživanje
Salsa se može upotrijebiti kao ukusna umakalica za pečene krumpire ili krekere.
Za brzi obrok potrebno je samo skuhati tijesto i vruće ga preliti salsom.
Izvor: coolinarika.com  (Djevojcica)

0 komentari:

Objavi komentar