nedjelja, 14. listopada 2018.

OVAKAV RUČAK SE NE ODBIJA…DUGO NISAM NIŠTA BOLJE POJELA

Posted by Poslastice.com on listopada 14, 2018 | No comments
SASTOJCI: 
1 kg tikvica
4 jaja


2 dl mleka
griz po potrebi


1 glavica crnog luka
ulje
500 grama mlevenog mesa
so, biber, mirođija
PRIPREMA:
Na malo ulja propržiti sitno seckanu glavicu crnog luka i mleveno meso.
Posoliti, dodati biber i seckanu mirođiju.
Tikvice očistiti i iseći na tanje uzdužne komade. Jaja umutiti i dodati oko 2 dl mleka.
Posudu za pečenje nauljiti, pa svaki komad tikvice uvaljati u griz sa jedne i sa druge strane i slagati prvi red.
Dodati meso i tako redom dok se ne slože tri reda. Poslednji red su tikvice.
Peći na umerenoj temperaturi dok ne porumeni.
Izvor: coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar